recensioner av zombiefilm på svenska - zombie movie reviews in Swedish

Chopper Chicks in Zombietown (1989)

Dan Hoskins (regi, manus), m fl

Ett kvinnligt motorcykelgäng gör en kort anhalt på en bortglömd liten gruvstad mitt ute i öknen. Efter att ha tillfredsställt sina olika behov hamnar man i luven på lokalbefolkningen och tvingas fly. En av gängmedlemmarna har dock försvunnit spårlöst men stridigheter inom gruppen hindrar någon form av samlad aktion. Medan gänget håller på att splittras blir staden anfallen av en hord levande döda och de motorburna damerna står nu mitt emellan zombierna och den beväpnade befolkningen.

Detta är en så kallad Troma-film med allt vad det innebär. Det rör sig visserligen om en zombiefilm (oavsett hur man definierar genren) men filmen fungerar vare sig som komedi eller skräckfilm. Det finns även vissa inslag av survival horror men handlingen är över huvudtaget inte tänkt att tas på allvar.

Vad gäller de levande döda så är konceptet minst sagt flytande. Zombierna är hur som helst reanimerade av en galen vetenskapsman som använder dem som slavarbetare i en gruva, eller nåt. Processen går ut på att offret töms på blod (?) och någon form av batteri (?) installeras i hjärnan. Blodbristen används också som ett motiv till varför zombierna försöker äta upp de levande. Förutom att de levande döda är korkade och klumpiga så verkar de vara mottagliga för order och kunna hantera vapen och verktyg. Det enklaste sättet att döda dem är att helt enkelt rikta extremt våld mot huvudet (som i de flesta fall verkar sitta väldigt löst på axlarna).

Eftersom det rör sig om en B-film som är medvetet dålig på alla sätt och vis så känns det inte så viktigt att gnälla över enskilda detaljer. Det finns tyvärr inte heller något gott att säga om filmen. Även Troma-fantaster lär bli besvikna, eftersom filmen saknar typiska element såsom mängder av blod och omotiverad nakenhet.

Möjligtvis den sämsta zombiefilmen någonsin. Rekommenderas möjligen, med tveksamhet, till Troma-fantaster.

Inga kommentarer: