recensioner av zombiefilm på svenska - zombie movie reviews in Swedish

Biker Zombies (2001)

Todd Brunswick (regi, specialeffekter, m m), John Kerfoot (manus), Tommy Brunswick (produktion, m m), m fl
  • manuset baseras på en berättelse av Todd och Tommy Brunswick
  • bröderna Brunswick har var sin biroll i filmen
Ken är nyinflyttad i förorten Grosse Point utanför Detroit och lyckas med konststycket att både hitta en flickvän och göra sig ovän med grannsonen och dennes motorcykelburna kompisar – på första dagen. Medan händelseförloppet utvecklar sig mot en konfrontation med det lokala gänget, brygges ofärd nere i Detroit. Ett motorcykelgäng bestående av vandöda våldsverkare – handplockade av Den onde själv – har inlett en våldsvåg av sällan skådade proportioner. Föga anar Ken – eller hans plågoandar – att ondskan snart kommer att nå den tillsynes lugna förorten.

Denna amerikanska B-film är i själva verket ingen zombiefilm utan snarare en slags ungdomsfilm som kretsar kring motorcyklar, svordomar och oprovocerat våld. Istället för människoätande levande döda handlar filmen om någon sorts demoniska huvudjägare, eller nåt. Filmen är förmodligen inte tänkt att tas på något större allvar, även om den heller inte innehåller någon uttalad humor. Tittaren lär trots detta dra på mungiporna åt vissa av filmens element, vilket alltså är meningen.

Produktionen lämnar en hel del att önska men det rör sig ändå om en riktig film, inte någon hemmavideo eller liknande amatörproduktion. Det bästa man kan säga om den är förmodligen att trots att det är en ungdomsfilm så har även några vuxna skådespelare nyckelroller i handlingen. Samtliga skådespelare är dock mer eller mindre amatörer, vilket också märks. Ljudet är som vanligt inte det bästa, liksom specialeffekter av alla de slag bara ser billiga ut. Handlingen i sig förtjänar egentligen inte ens någon kommentar.

En ganska intetsägande B-film utan några egentliga levande döda. Rekommenderas inte.

Inga kommentarer: