recensioner av zombiefilm på svenska - zombie movie reviews in Swedish

Zombie Bloodbath 3: Undead Armageddon (2000)

Todd Sheets (regi, manus, produktion, m m), m fl

Skolans radioamatörer har rattat in en mystisk signal och är snart någonting stort på spåren. Tillsammans med en actionfilm-stjärna som råkar besöka skolan denna dag undersöker man vad som förefaller vara en hangar med en kraschlandad rymdfarkost belägen under skolan. Samtidigt råkar man släppa lös någonting som aldrig var menat att avslöjas, och den levande döda plågan är än en gång ett faktum.

Denna andra uppföljare till Zombie Bloodbath (1993) är den sämsta delen i serien, inte på grund av att produktionen som sådan nödvändigtvis är sämre, utan för att filmen helt enkelt inte är sevärd i någon mening. Här är den förra delens meningslösa våld utbytt mot idiotisk dialog som i huvudsak består av en ändlös rad svordomar. Till och med gore-scenerna har skurits ned i antal och omfång för att göra plats för fler svordomar.

De levande döda härrör ur vraket av ett rymdskepp från framtiden, eller nåt. Det pratas om mikrochips som återuppväcker alternativt kontrollerar zombierna, men denna recensent hade dessvärre redan slutat lyssna på den korkade dialogen för att kunna hålla isär begreppen. Dessutom förekommer någon form av cyborg-zombie, eller nåt, vilket knappast tillför något till spektaklet.

Filmmakaren Todd Sheets försöker här utveckla sin filmkonst men resultatet faller dessvärre pladask på marken. Istället för att förlita sig på kreativt kameraarbete och ändlösa gore-scener satsar han allt på skådespel, som i stort sett består i att rollerna är hysteriska och skriker rakt ut. Handlingen är också, om möjligt, ännu mera idiotisk än i föregångarna liksom slutet bara känns helt meningslöst. Soundtracket är förutom death metal utökat med hip hop, vilket inte nödvändigtvis är någon förbättring. De digitala specialeffekterna övertygar inte heller i SF-inslagen.

En korkad high school-film med inslag av SF, gore och zombier. Rekommenderas inte.

Inga kommentarer: