recensioner av zombiefilm på svenska - zombie movie reviews in Swedish

Nudist Colony of the Dead (1991)

Mark Pirro (regi, manus), m fl

När Sunny Buttocks Nudist Camp lades ned genom ett domstolsbeslut, tog nudisterna till drastiska åtgärder. Kollektivt självmord, närmare bestämt. Fast innan man svepte giftbägarna svor man att hämnas sina självrättfärdiga grannar. I nudistlägrets ställe anordnar kyrkan nu istället bibelläger för ungdomarna, och trots att samtliga deltagare varje gång hittas brutalt mördade fortsätter man att anordna ständigt nya läger. Det gäller även detta år och en brokig skara ungdomar och aktiva inom kyrkan bussas iväg till lägerplatsen...

Denna musikal-komedi får väl sägas vara pryd på typiskt amerikanskt manér. Såväl omslag som titel utlovar nämligen ett visst mått av nakenhet, men hela spektaklet kretsar snarare kring en lång kavalkad av sång- och dansnummer, på sin höjd halvnakna stolligheter och inte minst avhuggna talande huvuden. Dialogen är dock ganska rolig på sina håll, liksom låttexterna ibland är snudd på genialiska (läs: genitaliska). Den enda egentliga behållningen är nämligen just musiken, och det torde räcka gott och väl att endast lyssna till soundtracket och skippa själva filmen. (Titelspåret är exempelvis snudd på lysande.) Eftersom det rör sig om en slags slasher-historia så är väl det bästa man kan säga om handlingen att mordmetoderna är minst lika uppfinningsrika som de är långsökta.

De levande döda är här hämnare från andra sidan graven och drivs av en slags förbannelse. Zombierna är endast intresserade av att döda sina offer och äter alltså inte av dem, liksom de senare inte själva återuppstår som levande döda. Vidare så både talar de och kör bil, och eftersom det är en musikal så såväl sjunger som dansar zombierna när manuset så kräver av dem.

Produktionen tangerar amatörnivå, om man bortser ifrån själva musiken då, som alltså får anses det väsentliga här. Eftersom det mesta är tänkt att vara precis så dåligt som det också är, blir slutresultatet faktiskt ganska underhållande. Det är dock inte detsamma som att filmen skulle vara bra i någon bemärkelse, över huvudtaget.

En tokrolig zombie-musikal med en gnutta våld och nakenhet. Rekommenderas faktiskt inte.

Inga kommentarer: