recensioner av zombiefilm på svenska - zombie movie reviews in Swedish

NOTIS Världspremiär för Diary of the Dead

klicka här för att komma till hemsidan

George A Romeros senaste zombie-epos, Diary of the Dead, har världspremiär idag på The Toronto International Film Festival, och lär också vara ett av de mest efterfrågade filmerna i årets upplaga. I samband med premiären har förresten en slags bakom scenerna-film lagts upp på filmens Myspace-hemsida (klicka på bilden). Något premiärdatum för en DVD-utgåva finns inte ännu, även filmen alltså lär ha en europeisk distributör. (Huruvida filmen går upp på biografer i Sverige är tveksamt, men man skall aldrig säga aldrig.) Nästa anhalt blir Fantastic Fest i Texas den 20:e september där George A Romero sparkar igång festivalen genom att visa filmen.

Diary of the Dead är en independent-film i betydelsen att inga filmbolag varit iblandade, till skillnad från filmerna i den så kallade The Dead-sviten. Filmen tillhör inte heller denna serie utan börjar om från början, så att säga. Filmen handlar följaktligen om hur utbrottet av de levande döda äger rum och dokumenteras av en grupp filmstudenter. Till skillnad från klassikern Night of the Living Dead (1968) utspelar sig Diary of the Dead dock på 2000-talet. Romeros nästa filmprojekt ryktas för övrigt vara en zombie-komedi.

källa: Twitch

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vet inte riktigt vad jag ska tro om Diary of the Dead, jag menar hans senaste var tämligen medioker. Måste dock säga att jag gillar att han valt(?) att bli independent.

Fläskätaren sa...

Jag förstår vad du menar, för Land of the Dead var ingen höjdare, åtminstone jämfört med hans tidigare. Däremot verkar det i alla fall (hoppas, hoppas) som att den nya skall hålla hela vägen. Jag har åtminstone mestadels läst positiva recensioner, än så länge. Till skillnad från Land, då.

Fläskätaren sa...

Observera att det numera även finns en recension av filmen ifråga. Klicka här.