recensioner av zombiefilm på svenska - zombie movie reviews in Swedish

NOTIS Premiär för I Am Legend

klicka här för att se förhandstitten

Den massiva marknadsföringen, som skett både på och utanför internet, nådde sin kulmen igår när survival horror-filmen I Am Legend hade officiell biopremiär i USA. Marknadsföringen online har inte enbart bestått av förhandstittar och tävlingar, utan även av bland annat ett dataspel, en online-community samt animerade kortfilmer baserade på den officiella serietidningen. Inför premiären publicerades även filmens inledningsscen online, klicka på bilden. Svensk biopremiär dröjer som bekant till 25 januari, medan det fortfarande saknas information om DVD-utgåvor.

I Am Legend baseras på en roman med samma titel av Richards Matheson och anses vara den tredje filmatiseringen i ordningen. Mer information om denna och tidigare filmatiseringar återfinns i en tidigare notis. De första recensionerna bekräftar hur som helst att det snarare rör sig om en actionfilm med survival horror-inslag än någon renodlad skräckfilm.

källa: Arrow in the Head

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Ja,denna filmen är, som Överste Kurtz skulle sagt: En snigel som kryper längs eggen på ett rakblad och överlever. Jag är nyfiken men håller förhoppningarna nere.

Fläskätaren sa...

Av det lilla man har sett så verkar den ju väldigt välgjord (läs: påkostad), men enligt recensionerna så är det främst CGI-monstren som inte fungerar. Alls. Och det låter ju inget vidare.

Ryktet säger förresten att post-production har varit problematiskt och att man har velat fram och tillbaka med inte minst zombierna/vampyrerna. Resultatet verkar alltså ha blivit pannkaka. (Oj, nu blev jag hungrig!)