recensioner av zombiefilm på svenska - zombie movie reviews in Swedish

NOTIS Blandade omdömen om nya Romero-filmen

Diary of the Dead av George A Romero gick som bekant upp på de amerikanska biograferna igår. Den amerikanska pressen publicerade också sina recensioner igår och skräckfilms-sidorna online följer efter. Allt sammantaget är det ganska blandade omdömen och faktiskt även en del ganska dåliga. Filmen går alltså inte hem i alla läger och även skräck- och zombiefilms-fantaster har riktat ganska hård kritik mot den. Även många av de mest positiva omdömena kommer, inte helt oväntat, från zombiefilms-fantaster.

Filmen kommer hur som helst att gå upp på de brittiska biograferna nästa månad (se länk till den officiella brittiska hemsidan som innehåller mängder av förhandstittar) medan det fortfarande inte finns några uppgifter om någon svensk biopremiär. Däremot finns numera en "internationell trailer" online, se nedan. Se även länkar till en mängd intervjuer som publicerats inför premiären, där Romero bland annat svarar på frågor om en möjlig uppföljare.

Externa länkar: Tidigare postningar:

3 kommentarer:

Fläskätaren sa...

Tack vare Google råkade jag på detta inläggIFC.com-bloggen. Det är alltså en sammanfattning av vad den amerikanska filmkritiker-kåren haft att säga om filmen inför premiären.

Anonym sa...

Tycker den verkar grym.. blev taggad av trailern. Nu ska man få vänta ett år innan man får se den också, antar jag... :/
-Dd

Fläskätaren sa...

Jo, detta är ju zombiefilmen man gått och väntat på snart i ett och ett halvt år. Den verkar däremot ha sina sidor - flera av mina egna farhågor verkar dessvärre ha blivit besannade, men det återstår ju att se. Om inte annat så är mina förväntningar lägre nu, och det borgar ju för en (oväntat) positiv upplevelse.