recensioner av zombiefilm på svenska - zombie movie reviews in Swedish

NOTIS The Signal ynglar av sig

Den amerikanska survival horror-filmen The Signal hade biopremiär i hemlandet i fredags och recensionerna är alltjämt överhängande positiva. Nu ryktas det också om en möjlig post-apokalyptisk uppföljare som utspelar sig några veckor efter handlingen i den första filmen. Detta förutsätter dock att filmen spelar in tillräckligt mycket för att motivera en större budget till uppföljaren.

Redan nu har man dock lanserat den första delen (se nedan) i en ny online-serie som baseras på och utspelar sig parallellt med filmen. Ytterligare två delar är planerade och utöver dessa samt en eventuell uppföljare verkar det finnas ännu mer material på temat som väntar på att filmas, alternativt ges ut. Se länkarna nedan för intervjuer samt utdrag ur filmen.

Externa länkar: Tidigare postningar:

1 kommentar:

Fläskätaren sa...

Nu känns den här filmen allt mindre som någon form av zombiefilm, eller ens en survival horror-film. Jag skulle snarare hävda att den är inspirerad av zombiefilms-genren i andra hand, medan exempelvis 28 Days Later (2002) kan härledas till Romeros arv i första ledet.

Samtidigt har recensioner i samband med biopremiären kallat filmen för just en slags zombiefilm, så jag antar att det är lika bra att löpa linan ut och fortsätta rapporteringen. Huruvida jag lägger upp någon recension eller inte återstår dock att se - jag får faktiskt lov att se filmen först!