recensioner av zombiefilm på svenska - zombie movie reviews in Swedish

NOTIS Uppföljare till Re-Animator nedlagd

Det har florerat rykten om en tredje uppföljare till gorefilms-klassikern Re-Animator (1985) i flera års tid. Det har närmare bestämt nämts hela tre nya delar i serien, varav House of Re-Animator skulle varit den första. Efter att ha försökt hitta finansiering till filmen i flera år uppger Fangoria.com nu att regissören Stuart Gordon anser projektet vara "ett missat tillfälle". Detta på grund av att filmen hela tiden varit menad som en politisk satir, närmare bestämt på Bush-administrationen som alltså snart har gjort sitt i Vita huset. Gordon skyller faktiskt ointresset bland filmbolagen på det politiska klimatet i USA just nu.

House of Re-Animator bygger i själva verket på en äldre idé av Stuart Gordon till en direkt uppföljare på Re-Animator (1985). Själva grundkonceptet blev sedermera en mera dagsaktuell politisk satir (med arbetsnamnet Return of Re-Animator) som en uppföljare till Beyond Re-Animator (2003). Man hade även lyckats samla det gamla teamet från originalfilmen samt namnkunniga skådespelare till ett par av nyckelrollerna.

För ett år sedan kom också ett rykte i omlopp om att manuset i själva verket skulle filmas som ett avsnitt av skräck-antologin Masters of Horror, men även detta verkar alltså ha runnit ut i sanden. Om filmen trots allt skulle få nytt liv i framtiden så skulle manuset alltså behöva ombearbetas i grunden. Vad som händer med de två övriga uppföljarna, nämligen Re-Animator Unbound samt Re-Animator Begins, finns däremot inga uppgifter om i dagsläget.

Tidigare postning:

Inga kommentarer: