recensioner av zombiefilm på svenska - zombie movie reviews in Swedish

NOTIS Ingen Quarantine i Sverige?

Den amerikanska nyfilmatiseringen av den spanska succé-skräckfilmen [REC] (2007), som gick upp på de svenska biograferna tidigare i år, verkar inte visas i Sverige som tidigare utannonserat. Quarantine (2008), som remake-versionen heter, skulle ursprungligen haft svensk biopremiär nästa fredag, men varken SF eller Sony Pictures i Sverige listar längre den bland kommande filmer. Däremot återfinns datumet 16 januari 2009 som svenskt premiärdatum på filmens officiella hemsida. Det återstår alltså att se om den svenska premiären bara blivit uppskjuten eller om utgivaren satsar på att få ut den svenska DVD-utgåvan tidigare istället.

Externa länkar: Tidigare postningar:

4 kommentarer:

marlan sa...

Men, varför en remake? Det var väl bra som det var?

Nåväl, Dexters syrra ser ju bra ut iaf.. :D

Fläskätaren sa...

Det kan man ju undra, men det handlar väl om att den amerikanska biopubliken inte är vana vid att läsa undertexter, så det går inte att lansera en spanskspråkig film. Fast, den spansktalande latinamerikanska befolkningen växer så det knakar, så snart börjar de väl göra spanskspråkiga remakas av sina engelskspråkiga filmer...

Anonym sa...

Det har ingenting med att publiken gillar att läsa text eller inte, det handlar bara om ekonomi, därför görs alla dessa remakes, ta ett vinnande tema, ändra lite så det passar sin egna publik sen har man ett kassa succe som kommer genera massor av dollars till filmbolagen. Filmbolagen vågar inte satsa på utlänsk film för lite dollar i det.

Fläskätaren sa...

Du har givetvis rätt i att det handlar om ekonomiska beslut, men faktum kvarstår att amerikansk publik (liksom publik i länder där man vanligtvis dubbar film) inte tycker att de ska behöva läsa när de tittar på film. Så har flera amerikaner i a f förklarat fenomenet för mig.

Jag har inte sett denna remake själv men vad jag förstått av andras kommentarer så ter den sig tämligen meningslös. Åtminstone för en svensk publik. Man undrar ju om den kommer att distribueras i Spanien...