recensioner av zombiefilm på svenska - zombie movie reviews in Swedish

Den nya zombiefilms-trenden

De lite större amerikanska filmbolagen har som bekant börjat intressera sig för zombiefilms-genren (se tidigare artikel för aktuella bio-releaser). Trenden med storbudget-zombiefilmer väntas hålla i sig under ett par år framåt, eftersom mängder av filmrättigheter till zombie-litteratur och andra zombie-relaterade varumärken rapporteras ha blivit uppköpta under det gångna året.

Det finns exempelvis konkreta planer på att filmatisera den numera kultförklarade zombie-romanen World War Z av Max Brooks. Manuset är skrivet av J Michael Straczynski, som annars är mera känd i teveserie-sammanhang, och åtminstone det som läckt ut än så länge ger anledning att ha stora förhoppningar (se recension av manuset). Förlagan är i själva verket en intervjubok som återberättar historien bakom det (uppdiktade) stora kriget mot de levande döda, som nästan utrotade hela mänskligheten.

Även rättigheterna till zombie-romanerna i Monster Island-serien av David Wellington lär ha förvärvats av ett produktionsbolag. Steven Susco, som både producerar och skriver manus, har redan utlovat en zombiefilm vars like aldrig tidigare skådats. Handlingen utspelar sig på Manhattan och kretsar kring en grupp kvinnliga soldater som stormar ön efter att den blivit övertagen av de levande döda. (Böckerna har ursprungligen publicerats i blogg-form, och är fortfarande tillgängliga gratis online.)

Ytterligare filmrättigheter som har sålts under 2007 omfattar filmadaptioner av seriealbumen The Last Christmas samt The Living Corpse, vilka båda lär ha ett centralt zombieinslag. Dessutom finns planer på filmversioner av de båda dataspelen Return to Castle Wolfenstein samt Zombie Massacre (varav det senare inte ens har getts ut ännu). Det finns alltså anledning att återkomma till alla dessa filmprojekt under året!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Falkenstein? Jag tror det är Wolfenstein du tänker på.

Fläskätaren sa...

Ja, haha. Castle Falkenstein är någonting helt annat! Det är ändrat nu i a f, tack!