recensioner av zombiefilm på svenska - zombie movie reviews in Swedish

Årets oberoende zombier, del 1

Om man bortser ifrån alla storfilms-produktioner som är på gång just nu (se exempelvis tidigare artikel om aktuella filmadaptioner) så händer det desto mer bland independent-filmskapare runt om i världen. I denna första del av två tar vi en liten titt på vad som är på gång vad gäller independent-zombiefilmer i Nordamerika. I nästa del tar vi upp motsvarande produktioner från övriga världen för granskning.

Det viktigaste när det kommer till kvalitetsfilm, och kanske speciellt kvalitets-zombiefilm, är ju som bekant inte storleken på filmbudgeten. Zombiefilmen är helt enkelt en utpräglad B-filmsgenre som bygger på independent- och lågbudget-produktioner. Genrens upphovsman, George A Romero, verkar dessutom i själva verket prestera bättre ju mindre resurser han har att röra sig med!

Bland de zombiefilms-projekt som tidigare nämnts på den här bloggen hittar vi bland annat pseudo-zombiefilmen Mulberry Street (se tidigare notis) som har DVD-premiär 18 mars, liksom survival horror-filmen Automaton Transfusion (se tidigare notis) som väntas utkomma 4 mars, samt B-splatterfilmen The Rage (se tidigare notis) som i sin tur utkommer på DVD 26 februari.

Andra amerikanska independent-filmer med zombie-tema som färdigställdes 2007 men som fortfarande saknar utgivningsdatum omfattar gansterfilmen Lynch Mob (se hemsida), survival horror-filmen Risen (se hemsida) samt den urbana B-filmen Mutant Vampire Zombies from the 'Hood! (se hemsida), som lär ha premiärvisats i samband med Halloween-firandet i höstas.

Därutöver har vi den övernaturliga episodfilmen Edges of Darkness (se tidigare notis) som visserligen är färdig men fortfarande verkar sakna ljudmixning, samt survival horror-filmen Evilution (se tidigare notis) som uppges vara färdig och vänta på utgivning, och zombiefilmen The Beginning (se tidigare notis) som inte heller är utgiven ännu.

Inga kommentarer: