recensioner av zombiefilm på svenska - zombie movie reviews in Swedish

FÖRHANDSTITT Zombies of the Night

Den brittiska independent-zombiefilmen Zombies of the Night uppges vara färdiginspelad och befinner sig i skrivande stund i post-production. Man siktar uppenbarligen på att premiärvisa filmen på filmfestivalen i Cannes till våren. De amerikanska DVD-rättigheterna verkar också redan vara sålda men ett datum saknas alltjämt.

Zombies of the Night uppges vara inspirerad av 28 Days Later (2002) men utspelar sig istället på landsbygden. Handlingen kretsar kring en ung man som vaknar till en fullskalig zombie-epidemi som eventuellt har någon koppling till mul- och klövsjukan. Enligt uppgift spelades filmen in på endast sex dagar i december, mellan andra projekt som filmmakaren Stuart Brennan hade på gång parallellt. Han står för regi och produktion medan manuset är skrivet av Leo McKellen.

Externa länkar:

1 kommentar:

Fläskätaren sa...

Lite intressant att filmmakarna valt att skapa en Facebook-sida istället för en Myspace- dito. Min gissning är att fler (zombie-)filmer kommer att ligga hos Facebook framöver. Och det är väl bara att konstatera att det framstår som ett bättre och snyggare (läs: mindre plottrigt) alternativt. Nu kanske det finns kassa Facebook-sidor också, men det finns alltså Myspace-sidor som får åtminstone min gamla dator att haverera fullständigt. Så jag välkomnar den här utvecklingen, åtminstone med hänsyn till det här sammanhanget.