recensioner av zombiefilm på svenska - zombie movie reviews in Swedish

NOTIS Svenskt datum för [REC]

Den spanska survival horror-filmen [REC] har svensk biopremiär 11 april, allt enligt hemsidan Bioguiden (som tidigare bland annat påstått att den amerikanska survival horror-filmen The Signal skulle gått upp här i Sverige). Det är för tidigt att spekulera om hur bred distribution filmen kan tänkas få, men det rör sig hur som helst om ett av förra årets mest kritiker-rosade skräckfilmer. Intressant nog är det också den spanska originalversionen som visas i Sverige, och inte den amerikanska nyinspelningen som väntas ha amerikansk biopremiär i oktober.

Apropå nyinspelningen, som har titeln Quarantine, så uppges filmskaparna John Dowdle och Drew Dowdle satsa på fler hotbilder och mindre övernaturliga inslag i sin version av filmen, hur detta nu skall tolkas. Se länk nedan till bakom scenen-artikel på ShockTillYouDrop.com för fler detaljer.

Externa länkar: Tidigare postningar:

1 kommentar:

Fläskätaren sa...

Återstår alltså att se om Bioguiden lyckas träffa rätta den här gången. Informationen är oavsett att betrakta som preliminär och jag följer utvecklingen med intresse.